AD Plastik d.d.

za proizvodnju dijelova i pribora za motorna vozila i proizvoda iz plastičnih masa

AD Plastik d.d. Solin je AQP dobavljač za poznate svjetske proizvođače automobila. Izrađuje široku lepezu proizvoda za uređenje interijera i exterijera automobila. Instrument table, krovovi, obloge stranica vrata, džep na oblozi stranice, termooblikovani tapeti, središnja konzola, stražnja polica, obloge stupova, ručice za otvaranje prozora i vrata i sl.

Povijest
Poduzeće JUGOPLASTIKA Split (danas DIOKOM HOLDING d.d. Split) osnovano je 23. studenog 1952. godine. Godine 1988. dolazi do izdvajanja tvornica koje su se bavile proizvodnjom dijelova i pribora za motorna vozila (OORU Brizgalice iz Solina, OOUR Profili iz Makarske, OOUR Termooblikovanje iz Splita i OOUR Obrada metala iz Muća. Oni su se organizirali u novu radnu organizaciju JUGOPLASTIKA – AUTODIJELOVI n.sol.o. Split i dalje u sastavu kombinata JUGOPLASTIKA, da bi se dana 8. lipnja 1992. godine upisalo kod Trgovačkog suda u Splitu kao društveno poduzeće AUTODIJELOVI sa sjedištem u Solinu, sada izvan sustava JUGOPLASTIKA Split.

Temeljem Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, dana 28. lipnja 1994. godine poduzeće se registrira kao dioničko društvo AUTODIJELOVI, a 17. studenog 1994. godine mijenja tvrtku u AD PLASTIK d.d., poduzeće za proizvodnju dijelova i pribora za motorna vozila i ostalih proizvoda iz plastičnih masa sa sjedištem u Solinu.

AD Plastik d.d. na Zagrebačkoj burzi